Lutherachterna.nl

Je denkt toch niet dat ik zonder Luther kan?

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 22:44

Deze uitspraak van de 93-jarige Prof.dr.W. van 't Spijker ( dit haal ik uit het rd) spreekt mij wel aan. Ik ga het uitleggen. Wat is er mooier dan langs je boekenkast te lopen en daar al die boeken te zien, die je ooit gelezen hebt, boeken die je koestert en niet kwijt wil, ook al lees je er niet dagelijks in. Nou, de kerkhistoricus Van 't Spijker bezat 20.000 titels op 350 strekkende meter. Van Luther stond er 25 meter in de kast. De boeken gaan nu naar Zuid-Korea naar de Presbyteriaanse Yulan Church. Zijn zoon Willem trof enkele maanden later de complete editie van Luthers werken (Weimar-Ausgabe)  aan bij zijn vader. Zijn commentaar: 'Je denkt toch niet dat ik zonder Luther kan?' 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.