Lutherachterna.nl

Expositie Bernard Bos

 

Expositie in De Ontmoeting Deventer, christelijke boekhandel, vintage-kleding, koffie en nog veel meer.

Van 25 april 2023 tot begin november a.s.

 

 

Tot november a.s. hangen er schilderijen van mij bij de Ontmoeting in Deventer. Er is een winkel bij die geopend is van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur. Vrijdags van 10 tot 14 en zaterdag van 10 tot 12 uur gratis koffie met wat lekkers. U onmoet er Deventenaren.

Verder zijn er mogelijkheden voor cursussen en workshops.

                                                               Tondo 14 cm, naar Lucas Cranach, de schilder van de Reformatie

Spoken Word-artist Amanda Gorman bij de inauguratie van Biden; haar verzoenende tekst heb ik in het schilderij (in 3 lagen) verwerkt. Ik was toch wel blij met Jo Biden, in het democratische spoor van Obama, tja dan is Trump een schertsfiguur, die in het weekblad  Donald Duck thuishoort, niet in het Witte Huis. Dat is het thema van dit schilderij/object.

Stilleven samengesteld met voorwerpen van de schilder  Helmantel, het is dus geen kopie maar een eigen compositie. maar wel in de geest van Helmantels schilderijen: het licht komt van rechts, zoals vaak bij hem. Het linnen lapje, het mes en de stokroos zijn mijn toevoegingen evenals de groenten. Ik waardeer Helmantel vanwege zijn helderheid en manier van schilderen, ga het maar eens proberen...Haha.

Raak mij aan, 2023, object van hout, spiegel, schroeven, krantenfoto, acrylverf. Dit kunstwerk herinnert ons aan de Coronatijd, waarin aanraking afgeraden werd, terwijl we daar -als mens- juist behoefte aan hebben. En misschien moeten we onder Zijn vleugels, daar niet bang voor hoeven te zijn. Kijk maar eens naar Cranachs tekening van Christus en de overspelige vrouw. Dat handje in zijn hand, prachtig!