Een avond met Luther

Wilt u een avond met Luther doorbrengen? Ik vertel bij mijn getekend boek: De geur van braadworst. De strip is in 2016 uitgegeven. In 2019 volgde 'De reiskist van Maarten Luther' bij Om Sions wil.

Misschien is dit iets voor uw kerkelijke gemeente, voor een kleine of grotere groep.

Ik vertel het levensverhaal van Maarten Luther aan  hand van afbeeldingen uit mijn boek.

De omgeving waar Luther woonde en werkte heb ik zo authentiek mogelijk weergegeven; op deze website zijn daar enkele voorbeelden van te vinden.

Hoe dicht kun je bij Luthers tijd komen? Dat verklaart ook de titel, de geur van braadworst. Soms moet ik dat uitleggen, maar niet aan Duitsland-gangers... Wist u trouwens dat de Reformatie in Zwitserland ook met het eten van worst begon? Zie de pagina Zwingli.

Bijna alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van de reformator komen voorbij. Het is dus geen diepgravend theologisch betoog, wel probeer ik de relevantie voor onze tijd weer te geven: zowel voor de kerk als persoonlijk.

Belangstelling?

Neem per mail contact op met de auteur, en dan kunnen we zien wat wij voor elkaar kunnen betekenen. In de meeste gevallen kan ik mijn lezingen aanpassen aan uw wensen!

Tegelijk is elke lezing een uitdaging: ik wil mijn toehoorders niet onderschatten ( u weet er niets van...) maar ook niet overschatten (u weet het allemaal al wel...). Dat maakt het levendig.